Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанії Абрамовича усе ще мало української металургії

П'ятниця, 29 серпня 2008, 18:17

Evraz Group, що володіє низкою гірничо-металургійних активів в Україні, зацікавлена в придбанні українських гірничорудних, сталеливарних і вугільних підприємств, повідомив президент і голова ради директорів Evraz Group Олександр Фролов у ході телефонної прес-конференції в п'ятницю.

"Активи цікаві в сфері основного бізнесу - активи виробництва руди, вугілля і сталі, але якихось конкретних планів на сьогодні немає", - сказав глава Evraz Group, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому він пояснив, що якщо Україна буде виставляти на продаж шахти по видобутку вугілля, то "ми з високою імовірністю будемо зацікавлені в тому, щоб у цьому процесі брати участь".

Фролов також відзначив інтерес у реалізації проектів по будівництву нових шахт після придбання відповідних ліцензій.

"Якщо така тема буде виникати (продаж ліцензій на розробку родовищ вугілля), то, я думаю, вона буде становити інтерес", - прогнозує глава групи, нагадавши, що Evraz Group активно отримує сировинні ліцензії в Росії.

"Я не бачу для нас ніяких перешкод розглянути аналогічні варіанти на Україні - це цілком укладається в нашу стратегію", - сказав Фролов.

При цьому він не виключив, що Evraz Group може займатися такими проектами разом з іншими компаніями.

Evraz Group - одна з найбільших вертикально інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній, поєднує у собі підприємства в Росії, США, Італії, Чехії і ПАР. Близько 73% акцій Evraz Group володіє компанія Lanebrook.

Її бенефіціарами є інвесткомпанія Millhouse, що керує активами Романа Абрамовича і його партнерів (50%), а також Олександр Абрамов і Олександр Фролов (разом - 50%).

Evraz придбав у Lanebrook українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського (95,57%), коксохімічний завод "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімічний завод (93,83%), які до цього належали групі "Приват".

Крім того, компанія Lanebrook Ltd. придбала до 50% ВАТ "ПГЗК" у групи "Приват".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування