Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров мав плани на арсенал, який самоліквідувався

П'ятниця, 29 серпня 2008, 18:37

Однією із основних причин надзвичайної події, що сталася на 61-у арсеналі у Харківській області, є підпал і пожежа на сміттєзвалищі поблизу цього об’єкта.

Про це заявив у п’ятницю журналістам міністр оборони Юрій Єхануров, коментуючи позицію першого віце-прем’єра Олександра Турчинова про те, що він "не вірить у спеку, що спричинила пожежу".

У зв’язку з чим Єхануров зауважив, що журналісти, які були присутні на прес-конференції Турчинова, не в повному обсязі передали його думку, повідомляє УНІАН.

Міністр оборони повідомив, що поряд із арсеналом розташоване несанкціоноване сміттєзвалище, яке хтось підпалив. А далі через сильний вітер вогонь перекинувся на фруктовий сад, що поблизу арсеналу, а потім на технічну територію об’єкта.

Разом з тим Єхануров повідомив, що на арсеналі заходи безпеки дотримувалися відповідно до встановлених наказів і інструкцій.

Коментуючи проблему безпеки військових арсеналів, міністр оборони вкотре наголосив, що на сьогодні Збройних Силам України необхідно лише 40% від тих боєприпасів, які є в наявності.

Міністр оборони також зазначив, що вирішення цієї проблеми потребує значних коштів. Він також поінформував, що 61-й арсенал було заплановано ліквідувати до кінця 2011 року. "На жаль, зараз він самоліквідувався", - сказав Єхануров.

Як повідомлялося, за даними МНС, 27 серпня вдень на відкритій ділянці технічної території військової частини А0829 Міністерства оборони, де знаходиться 61-й арсенал Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, сталося загоряння сухої трави з подальшим поширенням вогню у напрямку сховищ боєприпасів. О 16.15 були зафіксовані перші вибухи боєприпасів.

Проведено евакуацію із п’ятикілометрової зони навколо армійських складів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування