У Раді замість кабінету географії буде виставка прапорів

Субота, 30 серпня 2008, 12:46

Біля входу до сесійної зали Верховної Ради буде встановлено 27 державних прапорів за кількістю територіальних одиниць України.

Про це повідомив голова ВР Арсеній Яценюк, презентуючи оновлений інтер’єр сесійної зали парламенту в суботу.

За його словами, прапори та геральдичні символи кожної з областей не затверджені на законодавчому рівні, тому будуть встановлені державні прапори, під кожним з яким буде напис області, яку вони представляють.

"Україна – потужна єдина сильна держава, і кожна область, і кожен народний депутат, який представлений цією областю, буде мати власний прапор біля входу в парламентську залу", - зазначив спікер.

Яценюк також показав змінену основну стіну Верховної Ради, що знаходиться за його трибуною. Зокрема, зображення на ній змінено на жовто-блакитне панно, на якому намальований державний герб (раніше там був контур карти України, навпіл розділений жовтим і блакитним кольорами).

"Як ви пам’ятаєте, тут було щось таке на зразок кабінету географії, який поділив державу на дві половини. Україна була поділена на дві частини, а потім кажуть, чому ведуться дискусії, чому в Україні немає єдності. Але ж знаки і символи мають неймовірний вплив на людську свідомість. Тому те, що не відповідає українській ідеології, треба було прибрати", - зазначив він.

Крім того, за словами Яценюка, зовнішнє оздоблення зали було змінено на світліший колір, що дозволило максимально освітлити приміщення. Також спікер пообіцяв вдосконалити систему звуку парламентської зали.

"Я не знаю, яке ваше відчуття, але моє відчуття, що після цієї легкої реконструкції зал став зовсім іншим. Він став світлішим і, як мені видається, має позитивну енергетику, якої тут раніше не було", - сказав Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування