Лужков хоче переписати договір з Україною

Субота, 30 серпня 2008, 13:40

Мер Москви Юрій Лужков закликав Росію запропонувати Україні у вересні сісти за стіл переговорів для укладення нового договору між двома країнами, враховуючи відносини, що склалися.

"Я вніс пропозицію, щоб протягом вересня поточний договір між Росією і Україною був завершений, і Росія запропонувала б Україні сісти за стіл переговорів по формуванню нового договору, враховуючи нові відносини між нашими країнами", - сказав мер Москви.

"Позиція України всі десять років дії поточного договору говорить про недружнє ставлення. Придушення російської мови, російської літератури, росіян на українській території - це вже перейшло в прибалтійський режим", - підкреслив Лужков.

Він назвав державну політику України "антиросійською", передає Інтерфакс.

Мер також відзначив правомочність дій Росії з питання Чорноморського флоту. "Що стосується Чорноморського флоту, то наші дії в зоні конфлікту, дії крейсера "Москва" - правильні дії", - сказав Лужков.

Він також знову висловив своє ставлення до статусу Севастополя. "Статус Севастополя забезпечить рівновагу на Чорному морі. Якщо ми втратимо Севастополь - ми втратимо Кавказ, це потрібно розуміти", - підкреслив Лужков.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...