У США вселили в Богатирьову оптимізм щодо ПДЧ

Субота, 30 серпня 2008, 14:17
Помічник президента США з питань національної безпеки Стівен Хедлі висловив оптимізм щодо позитивного рішення стосовно приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО на грудневій зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу.

Про це він сказав під час зустрічі з секретарем Ради нацбезпеки і оборони України Раїсою Богатирьовою у Вашингтоні, повідомляє прес-служба РНБОУ.

В ході зустрічі були детально обговорені питання двосторонньої взаємодії в політичній, безпековій, економічній та енергетичній сферах. Особливу увагу було присвячено проблематиці міжнародної безпеки, зокрема, ситуації навколо російсько-грузинського конфлікту, а також його наслідкам для систем глобальної та регіональної безпеки.

Сторони також обмінялися думками щодо перспектив розширення співпраці між апаратами РНБОУ та Ради національної безпеки США на експертному рівні в безпекових та оборонних сферах.

Разом з тим, під час зустрічі Богатирьової з відомими представниками експертних груп США колишній посол США в Україні Стівен Пайфер зазначив, що Сполучені Штати послідовно підтримують Україну в питанні її демократичного руху та діалогу з Європою.

Аби цей діалог отримав якісно новий імпульс, підкреслив Пайфер, українські політики мусять знайти єдину політичну платформу і бути консолідованими, щоб позиція України була зрозумілою для Заходу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...