Тимошенко хоче, щоб Україна брала участь у врегулюванні криз

Субота, 30 серпня 2008, 14:40

Прем’єр Юлія Тимошенко в телефонній розмові з прем’єром Польщі Дональдом Туском підтвердила принципову позицію України щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності Грузії.

Як повідомляє прес-служба українського уряду, сторони висловили згоду щодо важливості недопущення ескалації й неприпустимості односторонніх кроків, що можуть спровокувати розширення вакууму безпеки у регіоні.

Тимошенко висловила підтримку Плану врегулювання конфлікту, схваленому Європейським Союзом і наголосила на необхідності його безумовного виконання всіма сторонами конфлікту.

Вона також підтримала польсько-шведські ініціативи, спрямовані на поглиблену інтеграцію України до ЄС.

"Україна має всі можливості для подальшої інтеграції до Європейської безпекової та оборонної політики, зокрема в тому, що стосується участі у врегулюванні криз, миротворчих і гуманітарних завдань", - підкреслила український прем’єр.

Туск поінформував Тимошенко про підготовку до позачергового саміту Європейського Союзу, що відбудеться 1 вересня у Брюсселі.

Він також подякував їй за конструктивну і відповідальну позицію уряду України у процесі врегулювання конфлікту на Кавказі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування