Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пояснив, чому не вчинив "свавілля"

Середа, 10 вересня 2008, 08:39

У випадку накладання президентом вето на низку законів, ухвалених Верховною Радою, і подолання цього вето парламентом, є "всі конституційні підстави для подання по окремим питанням законодавства" подання до КС щодо визнання їх неконституційними.

Про це сказав голова Верховної Ради Арсеній Яценюк в ефірі радіо "Ера".

За його словами, він як голова Верховної Ради зобов’язаний був підписати і передати на підпис президенту закони, ухвалені парламентом 2 вересня.

"Законопроекти, які прийняті 360 депутатами і не підписані головою є не чим іншим як свавіллям голови парламенту, і такого голову, як і будь-якого іншого чиновника, треба гнати в шию", - сказав Яценюк, повідомляє УНІАН.

Спікер підкреслив, що жодна посадова особа не має права на свій розсуд приймати рішення щодо конституційності будь-якого правового акту, бо тоді "це буде правовий нігілізм і повний бедлам".

Як відомо, 2 вересня парламент ухвалив закони, якими вносяться зміни до закону про Кабмін, про СБУ, про Конституційний Суд, а також закону, на який було подолане вето президента, про тимчасові слідчі комісії парламенту. Ці закони було ухвалено за відсутності в сесійному залі частини депутатів із фракції НУ-НС.

У блоці "Наша Україна – Народна самооборона" такі дії БЮТ назвали зрадою і ухвалили рішення про вихід з коаліції.

У "НУ-НС" наполягають, що президент має на всі чотири закони накласти вето, а БЮТ відмовитися від участі в його подоланні.

8 вересня прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що у разі ветування президентом Віктором Ющенком ухвалених 2 вересня законів БЮТ долатиме накладене вето.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування