Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Немиря більше не хоче чути "крілізми"

Середа, 10 вересня 2008, 11:19

Віце-прем'єр Григорій Немиря вважає, що уряд знайшов підтвердження свої правоти в оцінці подій у Грузії за підсумками саміту Україна-ЄС .

Немиря повідомив журналістам, що ухвалена заява на саміті Україна-ЄС повністю відбиває бачення Кабінету Міністрів .

"Це має поставити крапку на черзі заяв, які я називаю "крілізмами", щодо того, хто є більший патріот, а хто - менший", - зазначив він.

Водночас Немиря висловив жаль, що президент Віктор Ющенко не взяв з собою на саміт прем’єра Юлію Тимошенко.

"Французька сторона хотіла бачити на саміті як прем’єра Юлію Тимошенко так і президента Ющенка. Таке бажання у телефонній розмові з Ющенком також висловлювала канцлер Німеччини Ангела Меркель", - зазначив Немиря.

Він навів приклад, що на позачерговому саміті Євросоюзу 1 вересня шість країн були представлені одночасно президентом і прем’єром.

Немиря зачитав листа посла України в Польщі стосовно спільної участі в саміті ЄС польських президента та прем’єра.

"Поляками були надзвичайно позитивно сприйнята спільна подорож єдиним літаком президента Качинського і прем’єра Туска. Для польської громадської злуки це є ознакою позапартійної єдності", - додав Немиря.

За його словами, якби не вихід "Нашої України" з коаліції, то "можна було б домогтися більш позитивних формулювань щодо європейської перспективи України у заключних документах саміту".

Водночас Немиря сказав, що і нинішній результат "є дуже серйозним кроком інтеграції України до ЄС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...