Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма радить Ющенку вчитися у Саркозі

Середа, 10 вересня 2008, 12:07

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що в ситуації з Грузією Україна мала стати посередником у цьому конфлікті, а не ставати на чийсь бік.

Таку думку він висловив в інтерв’ю УНІАН.

"Ми, звичайно, повинні були зразу заявити свою позицію. Але єдиною вигідною для держави, а значить, і правильною позицією було б спробувати стати посередником у цьому конфлікті. У жодному разі не ставати на бік Грузії", - заявив Кучма.

"Ці події показали: однополярний світ наказав довго жити. Росія продемонструвала, що вона – гравець на світовій арені. І попри всі клекотання західних партнерів, вони змушені зважати на Росію. Європейці – не такі недолугі. Вони ж розуміють, що Грузія напала на Південну Осетію. І що, Росія повинна була мовчати? Тим більше, що Захід зламав міжнародне право, визнавши Косово", - зауважив він.

На запитання, що важливіше у відносинах з Росією – ідеологія незалежності чи економічна вигода, Кучма відповів:

"Так, ідеологія важлива. Без ідеології незалежності й українства ми ніщо. А з іншого боку, подивіться на ідеологію ЄС. Вони ж не пішли шляхом наших дипломатів. І Саркозі, і Баррозу. Вони ж знайшли цілком виважену позицію".

"Остання зустріч у Москві показала: ніяких європейських санкцій щодо Москви не буде, бо від них програв би європеєць. А це – виборець, від якого вони безпосередньо залежать – і Саркозі, і Баррозу, і всі інші дійові особи європейського політичного світу. Отож і я стою на позиції здорового глузду", - заявив екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...