Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна буде разом із ЄС врегульовувати конфлікт у Грузії

Середа, 10 вересня 2008, 12:11

Україна буде "пліч-о-пліч" із Євросоюзом врегульовувати російсько-грузинський конфлікт.

Про це в середу заявив журналістам віце-прем'єр-міністр України у справах європейської і міжнародної інтеграції Григорій Немиря, повідомляє Ліга.net.

"Моя поїздка (у Грузію) засвідчила ще одну важливу можливість вже в постконфліктній фазі Україні пліч-о-пліч з ЄС брати активну участь з урегулювання російсько-грузинського конфлікту", - сказав Немиря.

За його словами, йдеться про плани Європейського Союзу розмістити на території Грузії близько 200 спостерігачів у рамках європейської політики безпеки й оборони.

При цьому ці спостерігачі будуть неозброєними, мета їхня – моніторинг ситуації і спостереження за виведенням військ, яке має відбутися протягом вересня 2008 року.

"Нагадаю, що саме позиція уряду України полягала в тому, що зараз окрилися нові можливості для більш глибокої інтеграції саме в європейську політику безпеки й оборони, зокрема, тих її аспектів, що стосуються операцій з урегулювання кризи, миротворчих операцій і гуманітарних завдань" - сказав Немиря.

За його словами, саме цей фактор сприяє поглибленню інтеграції України з Євросоюзом на додаток до економічної інтеграції і створення безвізового режиму для українських громадян, про які йшлося на XII Саміті Україна-ЄС у Парижі.

Як відомо, у ході робочого візиту в Тбілісі віце-прем'єр-міністр у справах європейської і міжнародної інтеграції, спецпредставник уряду України у Грузії Немиря провів переговори з прем'єр-міністром Грузії Ладо Гургенідзе, а також повечеряв у робочій обстановці з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...