Кучма просить не ганьбитися перед світом і не чіпати Ющенка

Середа, 10 вересня 2008, 12:12

Екс-президент Леонід Кучма вважає недоречним застосування процедури імпічменту стосовно нинішнього президента Віктора Ющенка.

"Що стосується того, чи доречна була б зараз процедура імпічменту. Не треба бавитись у ці ігри! Не треба ганьбитися перед світом. Ми в глухому куті, виходу не видно, але щоб завершити політичну кризу процедурою імпічменту, це ж які злочини треба знайти! Або вигадати, пришити, як колись казали", - сказав Кучма в інтерв’ю УНІАН.

"Так, чинний президент багато разів порушував Конституцію. На превеликий жаль… Але давайте все ж таки зупинимось. Давайте залишимо це на його совісті та на розсуд історії", - додав він.

Кучма також розкритикував усі закони, ухвалені спільно Партією регіонів та БЮТ, що обмежують повноваження президента.

Говорячи, зокрема, про закон щодо спеціальних слідчих комісій, Кучма зазначив, що в ухваленій редакції повноваження ТСК виходять за рамки законодавства.

"Коли парламент бере на себе слідчі дії, то він забуває, вибачте, що в країні є правоохоронні органи. Зрозуміло: слідчі комісії мають існувати. Парламентський контроль – святе і велике діло. Без цього і парламент – не парламент. Парламентарі можуть вимагати матеріали від прокуратури, міліції. СБУ. Але щоб проводити власні розслідування – то це вже, вибачте, не лізе ні в які ворота", - обурився екс-президент.

Говорячи про внесення змін до закону про Кабмін, Кучма зазначив, що він не може змінюватися "залежно від конфігурації влади та чиїхось відносин із президентом".

"Конституційний суд повинен криком кричати, що ви брутальні порушники Конституції. Щоби хоча б соромно стало… Уявіть, який прецедент ми створюємо для наступних поколінь політиків. Ми їм кажемо: нічого, хлопці, це звичайна справа, що кожна політична сила, потрапивши до парламенту і маючи перевагу, може залюбки переробляти закон "під себе"!", - заявив він.

Кучма також висловив думку, що те, що відбувається в Україні, "раціонально пояснити неможливо". "Щось підліткове, інфантильне…", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування