Балога вірить, що Тимошенко і Янукович розсваряться

Середа, 10 вересня 2008, 12:50

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що співпраця БЮТ з Партією регіонів та комуністами не буде довготривалою і є найгіршим сценарієм розвитку ситуації.

Про це Балога заявив в середу, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

На думку Балоги, спільні голосування у Верховній Раді фракцій БЮТ, Партії регіонів і комуністів, перелік прийнятих законопроектів, які втручаються у сферу конституційних повноважень президента, плани зі зміни державного устрою – усе це чіткі свідчення діяльності в парламенті новоутвореної "партії влади".

Він переконаний, що вона припинить існування, як тільки здорові, проукраїнські сили в БЮТ відмовляться від ідеї створення коаліції з Партією регіонів і комуністами та повернуться до формату демократичної більшості.

В іншому випадку аномальний союз буде залишатися постійним чинником нестабільності у владі, що автоматично створюватиме нові вогнища напруженості в суспільстві.

"Така "партія влади" країні не потрібна, оскільки не є ні партією, ні владою. Її діяльність - це найгірший сценарій розвитку політичної ситуації", – сказав Балога.

За висновком Балоги, злагодженість у новому альянсі буде недовгою і зміниться ворожнечею. Так завжди відбувається в ситуаціях, коли об'єднання відбувається винятково на засадах корисливого розрахунку. Неминуче проявляться конфлікти на грунті владних амбіцій, зокрема, при розподілі посад і повноважень.

На його думку, "Партія влади" зруйнує себе зсередини, причому цей процес буде прискореним через те, що союз БЮТ із ПР і комуністами не знаходить підтримки у виборців усіх трьох політичних сил. Тимошенко буде важко пояснити своїм виборцям у Тернополі, що вона робить в одній компанії з московськими сателітами.

"Так само буде викручуватися Симоненко, аби виправдати свою раптову дружбу з представниками нової буржуазії у вбранні від "Луї Віттон", - вважає Балога.

"Та й Януковичу у розмовах із суворими шахтарями рідного Донбасу доведеться підшукати аргументи на користь співпраці з політичною силою, лідер якої звинувачувала його особисто в розкраданні країни зі швидкістю 60 доларів на секунду", – прогнозує Балога.

Він також вважає, що "теперішній союз вчорашніх непримиренних антагоністів є чудернацьким поєднанням популізму, великого капіталу, древніх ленінських гасел і безмежних владних апетитів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування