Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати теж плачуть – від забудовників на "своєму стадіоні"

Середа, 10 вересня 2008, 12:57

У вівторок сталася сутичка між будівельниками і мешканцями будинку на вул. Панаса Мирного, 27 у Києві, серед яких народні депутати нинішнього і попередніх скликань.

На території стадіону, де депутати вигулюють собак і роблять ранкову пробіжку, збираються побудувати дві висотки, пише "Газета 24".

Більше за всіх постраждав депутат першого скликання Олександр Гудима. Охоронці на будмайданчику "запакували" його в машину і спробували виїхати.

Після того, як мешканці околишніх будинків перегородили автомобілю дорогу, зав'язалася бійка. У підсумку Гудима відбувся синцями, а в його дружини вся шия була в крові, зазначає видання.

Депутат чотирьох скликань Ігор Юхновський від самого ранку своїм "ауді" перекривав дорогу самоскиду, що намагався заїхати на стадіон. Водій КрАЗа пішов на принцип – заявив, що не виїде, оскільки не зможе розвернутися у вузькій вуличці.

Йому допоміг член фракції "НУ-НС" Анатолій Матвієнко, "який кричав, що сам розбереться з усім цим неподобством і ледве не штовхав самоскид".

Видання пише, що історія розпочалася ще в 2004 році, коли Київрада віддала 2 га печерської землі Університету технологій і дизайну.

"Ректор вузу Олег Волков не знайшов нічого кращого, ніж віддати ділянку своєму сину під забудову. У всякому разі, так стверджують ображені нинішнім будівництвом жителі", - йдеться в статті.

"Будинки тут не прості, а депутатські. У свій час квартирами отут обзавелися секретар РНБО Раїса Богатирьова, бютівець Юрій Сербін, нунсівці Іван Заєць, Тарас Стецьків та Ігор Гринів, а також Юхновський, Матвієнко та Гудима", - звертає увагу видання.

Останньому, відзначає газета, не щастить більше за всіх - у червні, коли будівельники спробували розпочати роботи, його побили, а потім доставили в печерський райвідділ міліції. "Благо, я знаю закони. Тому відразу написав заяву, і справу зам'яли", – згадує екс-депутат.

За його словами, "весь цей бєспрєдєл організовує ректор університету, він же голова федерації зі стрільби і довірена особа Віктора Януковича на президентських виборах у 2004 році".

Гудима повідомив, що Богатирьова і Заєць уже підписали звернення до Київради про скасування землевідводу.

Хоча син Раїси Богатирьової і екс-депутат Київради Олександр Богатирьов сказав, що про цю історію нічого не знає: землі виділяли ще за Олександра Омельченка.

У свою чергу ректор Волков не відповідає на телефонні дзвінки ні редакції, ні депутатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування