МЗС заборонив російським кораблям запливати в Україну без дозволу

Середа, 10 вересня 2008, 13:26

Міністерство закордонних справ вручило ноту посольству Росії в Україні з технологічною схемою перетину формуваннями Чорноморського флоту РФ державного кордону України.

Про це заявив на брифінгу у середу речник МЗС України Василь Кирилик, повідомляє УНІАН.

"Власне, технологічна схема визначає порядок дій з’єднань і скоріше командирів військових з’єднань Чорноморського флоту про їх порядок перетину державного кордону України", - сказав він.

Кирилич зазначив, що йдеться не про запровадження нового порядку перетину державного кордону України військовими формуваннями чи з’єднаннями Чорноморського флоту, а про поновлення раніше запровадженого порядку перетинання з’єднаннями ЧФ РФ державного кордону України.

Він нагадав, що 1999 року постановою Кабінету міністрів було запроваджено дозвільний порядок перетину з’єднаннями ЧФ РФ державного кордону України.

"Отже, будь-яке з’єднання, будь-яка одиниця Чорноморського флоту, перетинаючи кордон України, мали попередньо одержати на це дозвіл", - додав він.

За словами Кирилича, у 2000 році на прохання російської сторони до постанови КМУ було внесено зміни, які передбачали замість одержання дозволу всього лише інформування про перетин державного кордону України.

"Таким чином, указ президент України і постанова КМУ всього лише поновлюють діючі раніше дозволи на перетин військовими формуваннями ЧФ РФ держкордону України, визначає рух і технологічні моменти, які передують перетину кордону", - сказав він.

За словами Кирилича, до попередньо визначеного порядку перетину держкордону України, який передбачав необхідність заповнення певних схем і таблиць, всього лише долучається два нововведення – поданням переліку членів екіпажу військового судна, яке перетинає державний кордон України, та подання переліку членів екіпажу літального апарату ЧФ РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News