Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після саміту ЄС, Україна вирішила "кувати залізо, не відходячи від каси"

Середа, 10 вересня 2008, 14:10

Україна і ЄС у жовтні почнуть діалог щодо введення безвізового режиму для українців.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлисєєв на брифінгу в середу, коментуючи підсумки 12-го Саміту Україна-ЄС, що відбувся в Парижі.

"Ми вже в жовтні почнемо з ЄС конкретний предметний діалог щодо безвізового режиму", - заявив Єлисєєв, повідомляє Ліга.net.

Він зазначив, що метою цього діалогу є розробка "дорожньої карти", реалізація якої дозволила б увести безвізовий режим.

Єлисєєв підкреслив, що, по суті, буде проводитися той процес, що зараз існує у відносинах між ЄС і балтійськими країнами.

Крім того, заступник міністра сказав, що в ході саміту українська сторона звернула увагу на проблеми, з якими українські громадяни зіштовхуються під час одержання віз і поїздок до ЄС.

"Ми поставили ці питання дуже гостро", - заявив Єлисєєв, додавши, що українська сторона привела конкретні приклади і випадки системних порушень під час видачі віз.

У ході зустрічі було запропоновано орієнтовно в жовтні провести засідання спільного візового комітету і розглянути ці питання.

Як відомо, на Саміті Україна-ЄС було ухвалено рішення про підписання в майбутньому договору про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування