Ющенко пообіцяв не зійти зі шляху через "сніг на голову"

Середа, 10 вересня 2008, 14:11

Україна не зійде з демократичного шляху, запевняє президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив у розмові з журналістами п'яти закордонних видань – Die Welt (Німеччина), Le Monde (Франція), журналу Panorama (Італія), Gazeta Wyborcza (Польща) і газети Yomiuri (Японія), повідомляє прес-служба президента.

Президент висловив переконання, що політична ситуація в Україні, де, за його словами, фактично була створена нова парламентська коаліція, буде вирішена демократичним шляхом.

"Україна сьогодні має достатній демократичний ресурс для того, щоб вирішувати будь-яку парламентську чи політичну кризу. Для демократії трагедії в цьому немає. Ми через діалог, через порозуміння, через компроміси, безумовно, відповідь знайдемо", - сказав Ющенко.

"Як президент я гарантую – Україна не зійде з демократичного шляху", - запевнив президент, коментуючи способи вирішення політичної ситуації у країні.

Ющенко зазначив, що коаліційна угода була порушена одним із учасників коаліції.

"Мені невідомо, що змусило прем'єр-міністра порядок денний засідання парламенту, починаючи з 2 вересня, узгоджувати не в коаліції, а з комуністами і Партією регіонів", - сказав президент.

При цьому він додав, що цей порядок денний був сформований не з найбільш важливих питань для українського суспільства, а з розподілу владних повноважень через порушення конституційних норм.

"Як сніг на голову сесія починає своє засідання із закону про Кабінет міністрів", - сказав Ющенко, охарактеризувавши ухвалені Верховною Радою рішення як "демонтаж демократичної системи стримувань і противаг".

Крім того, в блоці зовнішньополітичних запитань президент прокоментував результати ХІІ саміту Україна-ЄС, який відбувся у Франції, як "ідентифікацію України як європейської держави".

Ющенко також висловив позитивні очікування від саміту НАТО, який намічений на грудень. "Я сподіваюся, що у грудні ми матимемо позитивний сигнал від саміту", - сказав глава держави.

Він також пояснив внутрішні ризики, які актуалізувалися в Україні через події у Грузії.

Крім того, в ході інтерв’ю йшлося про відносини з Росією після цих подій, в тому числі в енергетичній сфері.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування