Васюник розповів, після чого можна повернути коаліцію

Середа, 10 вересня 2008, 14:34

Віце-прем'єр Іван Васюник вважає, що скасування прийнятих Верховною Радою 2 вересня змін до закону про Кабінет Міністрів є умовою для проведення переговорів щодо збереження коаліції в парламенті.

Про це він повідомив журналістам, передають Українські новини.

"Першим кроком для ефективних переговорів між партнерами має стати зняття будь-яких ультиматумів, взаємних звинувачень і готовність повернутися на позиції 2 вересня, тобто на вихідні позиції. У тому числі, на позиції закону про Кабмін, що був прийнятий коаліцією", - сказав він.

Віце-прем'єр повідомив, що відмова міністрів від блоку НУНС брати участь у засіданні уряду 3 вересня була пов'язана з політичною ситуацією.

"Міністри (від НУНС) не виходили з уряду, тому їм нікуди повертатися. Це було політичне рішення й реакція на події у Верховній Раді 2 вересня", - сказав він.

При цьому він додав, що міністри від НУНС продовжують виконувати свої обов'язки відповідно до Конституції й законів.

Як повідомлялося, 2 вересня Рада надала право прем'єру ініціювати звільнення міністрів закордонних справ й оборони без узгодження із президентом, прийнявши зміни до закону про Кабмін.

Крім цього, із закону виключена норма про обов'язкове забезпечення Кабміном виконання рекомендацій Ради національної безпеки й оборони, уведених у дію указами президента.

Закон також передбачає, що Кабмін видає постанови й розпорядження, не покладаючись на акти президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...