Тимошенко хоче порадувати Раду тим, чого ще ніколи не було

Середа, 10 вересня 2008, 15:58

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко висловлює сподівання на те, що в суботу уряд зможе ухвалити проект бюджету на 2009 рік і відповідно до законодавства внести його до Верховної Ради 15 вересня.

На брифінгу в середу прем'єр повідомила, що на засіданні уряду було затверджено макроекономічні показники для формування проекту бюджету на 2009 рік.

"Макроекономічні показники, які демонструють стабільний, динамічний, економічний розвиток країни, повне приборкання інфляції і які дають нам право розраховувати на достатньо стабільне і успішне життя країни в 2009 році", - зауважила Тимошенко.

Також, за її словами, на засіданні уряду було затверджено головні параметри бюджету на 2009 рік, які передбачають, що видаткова частину на 2009 рік буде збільшена на 100 мільярдів гривень.

"Такого не було ніколи", - наголосила прем'єр, зауваживши, що це дасть можливість розраховувати на підняття пенсій, зарплат, соціальних видатків у 2009 році та повне фінансування підготовки до Євро-2012.

"Тому сьогодні ми вже завершили консультації з усіма міністерствами і відомствами, центральними органами виконавчої влади щодо головних параметрів і видатків бюджету по міністерствам і іншим розпорядником", - заявила Тимошенко.

"Ми очікуємо, що до суботи Мінфін зведе повністю всі показники в проект бюджету на 2009 рік, і що в суботу ми зможемо на засіданні уряду прийняти проект бюджету на 2009 рік і, так як це передбачено законом, 15 вересня подати його до Верховної Ради", - додала прем'єр.

Тимошенко наголосила, що "уряд працює стабільно у повному своєму складі і гарантує спокій, абсолютно нормальну економічну ситуацію і є тим осередком, де зберігається стабільність, де відсутні всі протистояння, бо уряд голосує по всіх питаннях практично одноголосно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування