Тимошенко обіцяє нагодувати армію і просить Ющенка "поубавити пил"

Середа, 10 вересня 2008, 16:06

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд до 1 жовтня знайде гроші на утримання армії.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу, коментуючи заяву міністра оборони Юрія Єханурова про те, що грошей на харчування армії залишилося до 1 жовтня.

"Сьогодні ми зробили всі необхідні кроки для того, щоб до 1 жовтня армія була повністю забезпечена грошима на харчування. Але в той же час ми розраховуємо на те, що парламент ухвалить зміни до бюджету – або тільки ті, що стосуються фінансування армії, або взагалі всі зміни до бюджету, які подав уряд", - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що уряд подавав до парламенту спочатку окремий законопроект про зміни та доповнення до бюджету, "які повністю забезпечують всі баланси Міністерства оборони", а потім "спільні єдині зміни і доповнення до бюджету на 2008 рік, де також була врахована армія".

"Вони не були ухвалені", - сказала Тимошенко.

Водночас вона зазначила, що уряд ніколи не збільшить фінансування потреб армії втричі, як цього вимагають президент Віктор Ющенко та міністр оборони.

"Коли заявлено, що треба втричі збільшити фінансування, то ці гроші можна отримати тільки за рахунок зменшення пенсій і заробітних плат. Але уряд ніколи на це не піде. Думаю, і парламент не піде", - сказала Тимошенко.

При цьому вона закликала керівництво Міноборони "правильно поводитися з майном армії", "потрібно навести там лад, і тоді по спецфонду гроші для переозброєння армії з’являться".

"Коли на день присвоюються президентом 116 генеральських звань – стільки не присвоювалося, мені здається, за всі часи існування колишньої, тієї ще великої країни, то зрозуміло, що жодних грошей армії не вистачить на фінансування такої кількості генералів. Тому потрібно трошки поубавити пил з цими речами", - сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...