У Балоги сподіваються, що Тимошенко пускатиме всіх від Ющенка

Середа, 10 вересня 2008, 17:31

В секретаріаті президента наполягають на праві представника президента перебувати на засіданні уряду.

Про це в середу на брифінгу заявив керівник Головної служби забезпечення зв'язків з Верховною Радою та Кабінетом Міністрів Ян Берназюк, якого раніше не пустили на засідання уряду.

"Перед початком засідання Кабміну до мене підійшов заступник міністра Кабінету міністрів і попросив покинути приміщення, де відбувається засідання, оскільки є відповідне доручення не допускати представника президента на це засідання", - розповів він.

"Крім подиву таке рішення не має. Це не перший раз, це мінімум десятий раз, коли я замінюю представника президента в кабінеті міністрів, свого безпосереднього керівника – Олександра Шлапака і представляю позицію президента по тих питаннях, які планується розглянути", - додав Берназюк.

За його словами, тоді, коли Шлапак не може брати участь у засіданні уряду, "керівник служба зобов'язаний його замінити".

Він додав, що участь представника президента – це пряма норма чинного сьогодні закону про кабінет міністрів.

"Позицію президента на засіданнях уряду представляє визначена ним особа. Це може бути як глава секретаріату, його заступник... це може бути і керівник служби, яким я і являюся", - сказав він.

Берназюк додав, що участь представника не є обов’язком президента, це потрібно для уряду "знати позицію президента, щоб конфлікті питання не виносилися публічно".

"Я вважаю цей інцидент безпрецедентним і я маю надію, що на наступному засіданні уряду... таких пригод або непорозумінь не буде", - зазначив Берназюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News