Податківці упіймали групу Коломойського на новій схемі

Четвер, 11 вересня 2008, 11:25

Державна податкова адміністрація розкрила нову схему ухилення від сплати податків, що використовують компанії групи "Приват".

Про це пише газета "Дело" з посиланням на прес-службу ДПАУ.

За інформацією Податкової, після того як ними була "засвічена" компанія "Весна", у групі її просто замінили на інше підприємство.

Для цього в терміновому порядку в Хмельницькій області була зареєстрована фірма "Демол-сервіс", що продовжувала діяти за налагодженою схемою.

Видання нагадує, що раніше вже писало про те, що податків розкрили механізм так званих "податкових ям".

Завдяки їм, група "Приват" змогла "заощадити" на податках 400 мільйонів гривень. Так, при постачаннях продукції використовувалися фіктивні і транзитні фірми. На них лягали зобов'язання зі сплати податків.

Потім ці фірми-одноденки перепродували продукцію компанії "Весна" - найпотужнішій ланці в схемі.

Усього за кілька годин продукція проходила через 4-5 транзитних фірм, після чого надходила остаточним покупцям. Вони свідомо купували товари за завищеною ціною.

Потім, за інформацією Державної податкової адміністрації, незаконно вимагали відшкодування податку на додану вартість.

За даними податківців, цю схему використовували Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат, Південний гірничо-збагачувальний комбінат і нафтопереробний комплекс "Галичина".

За даними ДПАУ, за квітень-липень 2008 року фіскальними органами упереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму більш як 2,5 мільярди гривень, з яких 630 мільйонів - бюджетні гроші.

У результаті таких перевірок порушено 280 кримінальних справ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News