У Ющенка побачили, як Тимошенко веде з ним війну руками місцевих рад

Четвер, 11 вересня 2008, 11:56

У секретаріаті президента звинувачують прем’єра Юлію Тимошенко у тиску на місцеві органи влади з метою дискредитації президента Віктора Ющенка.

Це випливає з заяви заступника глави секретаріату президента Романа Безсмертного щодо "спроб керівництва уряду перенести дестабілізацію політичної ситуації на місцевий рівень".

За його словами, існує інформація про ініціювання Тимошенко так званих відкритих листів від депутатів обласних, міських, районних рад до президента із звинуваченнями у нібито розвалі парламентської коаліції.

Безсмертний також зазначив, що у деяких місцевих радах за дорученням Тимошенко відбуваються спроби зняти "незручних" голів облдержадміністрацій шляхом висловлення їм недовіри.

Водночас він додав, що у місцевих діячів, зокрема членів БЮТ на місцях, "вистачає витримки, державної мудрості і твердості громадянської позиції не піддаватися на такі ініціативи, не допустити перенесення порушень БЮТом коаліційної угоди і дестабілізації ситуації з печерських пагорбів на місцевий рівень".

"Деяким провідним київським політикам варто повчитися державницьких чеснот і вміння тримати слово партнера у своїх же членів партій в областях", – додав Безсмертний.

Як відомо, у середу Сумська облрада звернулася до Ющенка з пропозицією "набратися мужності" і піти на дострокові президентські вибори.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News