Ахметов ще трохи збагатився

Четвер, 11 вересня 2008, 13:07

Група компаній "Систем Кепітал Менеджмент" Рината Ахметова в 2007 році одержала 8,5 млрд. грн. (1,75 млрд. дол.) прибутку.

Такі дані про свої доходи оприлюднила "СКМ", пише "Дело".

Ця сума в 1,5 рази більше консолідованого прибутку групи в 2006 році – тоді "СКМ" заробила трохи більше 1 млрд. дол., відзначає видання.

У керівництві "СКМ" відзначають, що компанія поліпшила показники за рахунок "органічного росту фінансового, гірничо-металургійного й енергетичного бізнесу, а також за рахунок входження наприкінці 2007 року до складу групи "Метінвест" (структурний підрозділ "СКМ", що поєднує підприємства металургійного сектора) Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату".

Найбільш прибутковим активом у групі Ахметова стала "Азовсталь". Її чистий прибуток перевищив 2 млрд. грн.

Інші металовиробники, що входять у "Метінвест", менш успішні. Так, Єнакіївський металургійний завод заробив торік всього 150,9 млн. грн. Макіївський металургійний завод і зовсім виявився в "мінусах" – за підсумками 2007 року він показав чистий збиток у 132,8 млн. грн.

Найбільш рентабельними активами в "СКМ" за підсумками 2007 року стали гірничо-збагачувальні комбінати. У Північного ГЗК цей показник склав 33,1%, у Інгулецького і Центрального комбінатів – 32,0 і 28,7% відповідно.

Значні доходи Ахметова принесли й енергетичні активи. Так, Донбаська паливно-енергетична компанія (ДТЕК) у 2007 році заробила більш 1 млрд. грн.

Найбільш значним став внесок компанії "Востокенерго" – її чистий прибуток склав 638 млн. грн. Також у цієї компанії висока рентабельність – майже 19%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування