"Наша Україна" б розпустила Раду, але не може

Четвер, 11 вересня 2008, 13:10

Лідер фракції НУНС В’ячеслав Кириленко переконаний, що президент Віктор Ющенко розпустить парламент тільки в тому разі, якщо матиме для цього конституційні підстави.

Про це він сказав, коментуючи інформацію про нібито існуючу схему, за якою Ющенко розпустить Верховну Раду навіть у разі формального створення коаліції між БЮТ і ПР, мотивуючи це ревізією волі виборців, як це було в 2007 році.

"Президент розпустить парламент тільки в разі, якщо матиме конституційні підстави для цього, а це може бути лише у тому випадку, якщо протягом 30 днів не буде створено коаліцію. Інших сценаріїв я не передбачаю", - сказав він.

Разом з тим, за його словами, "Наша Україна" б ініціювала розпуск ВР, склавши 150 мандатів, "однак на сьогодні такої можливості немає".

"Тому ми думаємо, що в разі остаточного юридичного оформлення коаліції між БЮТ і ПР ми перейдемо в парламентську опозицію і будемо єдиною опозиційною фракцією в парламенті", - сказав він.

На питання, чи відбудеться ревізія волі виборців в разі створення відповідної коаліції, він відповів:

"Так, безумовно, відбудеться радикальне спотворення волевиявлення і ревізія волі виборців, оскільки БЮТ вже щонайменше 4 роки будує своє політичне життя на тому, що за жодних обставин не матиме коаліції і співпрацюватиме з Партією регіонів".

"Тому, безумовно, може бути політична реакція (президента), але юридичної реакції на це бути не може", - додав він.

На уточнююче питання про те, що в 2007 році президент розпустив парламент з відповідною мотивацією, він сказав, що політична мотивація була така сама, однак минулого року БЮТ і "Наша Україна" склали мандати, що дало юридичне підґрунтя для позачергових виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування