Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко думає, що Тимошенко примітивно плює на Ющенка з білого коня

Четвер, 11 вересня 2008, 13:18

Фракція НУ-НС готова відкликати заяву про свій вихід з коаліції, або підписати нову коаліційну угоду з БЮТ на базі попереднього партнерства в разі виконання вимог НУ-НСівців.

Про це заявив на прес-конференції у четвер лідер НУ-НС В’ячеслав Кириленко, відповідаючи на питання, чи готовий НУ-НС по завершенні 10-денного терміну для консультацій підписати нову угоду з БЮТ у 30-ти денний період, відведений для створення нової коаліції.

"Ми готові брати і 10-ти денний, і 30-ти денний термін, але тільки якщо це стосується визнання спільних принципів", - сказав він.

"Якщо Блок Тимошенко погоджується із спільною оцінкою російсько-грузинського конфлікту і офіційно ставить підпис свого представника під погодженим текстом заяви Верховної Ради, а також ми ухвалюємо рішення щодо 8-ми законопроектів, які є антиконституційними, то тоді ми зможемо говорити на будь-які теми", - додав Кириленко.

Водночас він зазначив, що якщо БЮТ не змінить свою позицію "з ключових питань щодо національних інтересів", то НУ-НС "не цікавить – чи буде це 30-ти денний термін, чи якийсь більший".

"Тоді хай вони легалізують коаліцію з регіоналами і комуністами", - сказав Кириленко.

На репліку про те, що тон його відповіді свідчить про певний скепсис щодо відновлення коаліції демократичних сил Кириленко підтвердив, що шанси невеликі, однак НУ-НС "має чисте сумління щодо створення цієї коаліції та намагань її утримати".

"Безумовно, я розумію бажання прем’єр-міністра Тимошенко звести рахунки з президентом. Так, можливо, це давні суперечки і, можливо, прем’єр думає, що вона зараз на такому потужному білому коні, що саме час звести ці рахунки. Але можна скільки завгодно далі критикувати президента, хоча це також є не партнерська поведінка, водночас це дуже примітивна відповідь на питання можливого розвалу коаліції", - заявив Кириленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування