Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ пропонує давати за подвійне громадянство 5 років

Четвер, 11 вересня 2008, 13:30

Верховній Раді пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за добровільне набуття громадянства іншої держави.

Ініціаторами законопроекту, що оприлюднено на сайті Верховної Ради, виступили члени фракції БЮТ Віктор Швець та Володимир Макієнко.

Пропонується встановити юридичну відповідальність за порушення вимог щодо громадянства будь-якими особами, а не лише посадовими чи службовими.

Також пропонується за добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття, карати обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, або штрафом у розмірі 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У пояснювальній записці нагадується, що "в Україні існує єдине громадянство, однак, в окремих регіонах України спостерігаються чисельні приклади незаконного отримання громадянами України громадянства інших держав".

"Така ситуація не може не турбувати Україну, адже містить загрозу для національної безпеки держави, створює підґрунтя для зовнішнього втручання у внутрішні справи України", - переконані депутати.

"Наявність подвійного громадянства дозволяє особам з подвійним громадянством в одній із держав діяти безвідповідально, не зважаючи на вимоги закону, не зупиняючись перед можливістю притягнення до кримінальної відповідальності, оскільки відповідно до поширеного підходу держави не зобов'язані видавати іншій стороні власних громадян", - додають вони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування