Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третина українців хоче іти за Тимошенко, а третина - проти

Четвер, 11 вересня 2008, 13:37

27% українців не хочуть, щоб країна рухалась в напрямку, запропонованому Юлією Тимошенко.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Відповідаючи на запитання "Хто сьогодні найбільше визначає напрям, у якому рухається Україна?", 35% сказали, що сьогодні найбільше визначає напрям, у якому рухається Україна президент Віктор Ющенко, 26% – прем’єр-міністр Тимошенко, 14% – жоден з них. 11% – назвали інших політиків. 14% не визначились із відповіддю на це запитання.

При цьому 27% опитаних відзначили , що хочуть, щоб країна рухалась в іншому напрямі, ніж той, який визначає уряд Юлії Тимошенко.

26% підтримують курс Тимошенко.

4% відповіли, що їм байдуже, у якому напрямі рухається країна. 27% не погодились із жодним із запропонованих тверджень. 17% не визначились із відповіддю на це запитання.

Серед іншого було поставлено запитання такого змісту: "Вкажіть, будь ласка, три головні загрози, на Вашу думку, для України в найближчий рік?".

Опитуваним пропонувалося вибрати варіанти відповідей з переліку. Відповіді розподілись на ступним чином: 76% назвали економічний занепад, 40% – розділення країни, 25% – загроза суверенітету з боку Заходу, 25% – повна концентрація влади в однієї політичної сили, 21% – усунення від влади (імпічмент) президента, 20% – загроза суверенітету з боку Росії, 19% – повна концентрація влади у президента.

9% не визначились із відповіддю на це запитання.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2035 респондентів, що мешкають в усіх областях України, в АР Крим та у м.Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3.5% для показників близьких до 50%, 3,0% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування