Дострокові вибори можуть бути призначені напередодні Нового року

Четвер, 11 вересня 2008, 14:41

Комітет виборців України прогнозує, що позачергові парламентські вибори будуть призначені на 21 грудня.

Про це на прес-конференції заявив голова правління КВУ Ігор Попов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, президент Віктор Ющенко до 16 жовтня оголосить про проведення позачергових парламентських виборів і тоді день виборів припадає на 21 грудня.

Попов зазначив, що президент "не буде мати ніякої вигоди у випадку, якщо позачергові парламентські вибори проводитися не будуть, а у Верховній Раді буде створена коаліція в складі БЮТ і Партії регіонів".

"Тоді через півроку нас дійсно чекають позачергові президентські вибори або за кілька місяців повноваження президента стануть настільки обкусані, що він буде керувати тільки секретаріатом президента", - зауважив голова правління КВУ.

Водночас, за словами Попова, у випадку проведення позачергових парламентських виборів, можуть пройти в парламент тією чи іншою мірою лояльні до президента позапарламентські сили.

У такому випадку, у наступному складі Верховної Ради буде більше фракцій, і переговори по створенню коаліції буде проводити набагато складніше.

При цьому, КВУ прогнозує, що явка виборців на позачергових парламентських виборах, як показує практика, складе близько 60%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News