Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко витратить мільйон на духовну їжу для міліціонерів

Четвер, 11 вересня 2008, 16:15

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко готовий витратити 1 млн. грн. для забезпечення художньою літературою вищих закладів освіти МВС.

Про це він заявив на відкритті 15-ї національної книжкової виставки-ярмарку "Форум видавців у Львові", що проходить 11-14 вересня, повідомляє УНІАН.

"Ідея проста: сто книжок від Шекспіра до Багряного, по десять екземплярів на шість університетів МВС, де навчається близько 40 тисяч курсантів", - сказав Луценко.

Реклама:

За словами міністра, бібліотеки закладів освіти МВС технічно майже повністю укомплектовані, а ось комплектація художньої літератури дуже застаріла, а випускник міліцейського вузу, окрім професійної підготовки, "має бути грамотною сучасною людиною".

"Я стикнувся з тим, що один не знав, що таке "12 стільців" Ільфа і Петрова, не дивлячись на те, що Ільф і Петров навіть працювали у міліції", - зазначив Луценко.

Міністр зізнався, що сам за останній рік прочитав близько 20 книг, серед яких сучасні українські автори: Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Марія Матіос.

ВІДЕО ДНЯ

Прищеплювати любов до читання у МВС вирішили спочатку з вузів, наступного року вже планують забезпечити художньою літературою внутрішні частини, а згодом - чергові частини та ізолятори, повідомив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування