Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не вірить крокодиловим сльозам Тимошенко, бо це переворот

Четвер, 11 вересня 2008, 16:44

Сформована де-факто нова коаліція реалізує політичний сценарій з метою здійснення державного перевороту через перерозподіл владних повноважень.

Про це президент України Віктор Ющенко заявив в четвер в інтерв'ю головним редакторам провідних регіональних видань нашої держави, повідомляє прес-служба президента.

"Те, чому ми стали свідками - це заготовка політичного сценарію, мета якого над усе - влада, неконституційні зміни і дума про те, де ти будеш в 2010 році", - сказав президент, наголосивши - такий підхід не відповідає ні настроям суспільства, ні духу коаліційної угоди, ні національній Конституції.

Президент назвав події 2 вересня у Верховній Раді, грубе порушення положень коаліційної угоди "руйнацією демократичних здобутків" України.

"Це несумісно з коаліційними діями", - констатував він.

"Я розумію, що є проект, за яким стоять ідеологи (і далеко не тільки наші), що є "козачки" в країні, які готові "брати під козирьок", тому що для них відповідь на те, де ти будеш у 2010 році, важливіша того, де буде країна... Тому сюжет, коли треба привести країну, щоб одночасно відбулися дострокові президентські, парламентські вибори, вибори місцевих органів влади - це є завершений державний переворот", - сказав Ющенко.

"Якщо БЮТ вирішив, що для нього найкращими партнерами будуть Партія регіонів і комуністи - це його вибір", - додав президент.

"...На ті крокодилові сльози, якій сьогодні йдуть, що комусь важлива коаліція, я б хотів сказати: це лживі сльози. Коаліція вже стала для них просто ширмою, тому що там є одне красиве слово - "демократична" - а там, куди вони йдуть, цією демократією і не пахне", - констатував Ющенко, відзначивши, що йдеться вочевидь про розподіл посад.

"Мені важко коментувати симбіоз національної буржуазії і соціал-популістів. Навіть важко спрогнозувати, що з цього весілля може вийти", - зазначив Глава держави, водночас наголосивши - в основі будь-якого союзу мають лежати національні державні інтереси, спільні цілі.

Відповідаючи на запитання щодо перспектив відновлення демократичної коаліції, президент сказав: для цього є лише один шлях - скасувати неконституційні голосування, що відбувалися з 2 вересня.

Він вкотре наголосив, що ніколи не підпише проголосовані у цей період неконституційні законопроекти.

Глава держави окремо підкреслив, що сьогодні українське суспільство чекає оцінки владою ситуації у Грузії.

"Я буду вимагати, щоб уряд з глухонімого став на ясні національні позиції", - сказав Ющенко, додавши, що те саме стосується позиції уряду щодо ЧФ РФ, який базується у Севастополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування