Колесников хоче порушити питання про повернення Богатирьової

П'ятниця, 12 вересня 2008, 09:41

Депутат Партії регіонів Борис Колесников вважає за необхідне порушити питання про повернення секретаря РНБО Раїси Богатирьової у партію на розгляд політради.

"Для мене і Рината Ахметова Раїса Богатирьова завжди була, є і буде близькою людиною", - сказав він "Комсомольській правді в Україні".

"А питання про її повернення в партію потрібно винести на політраду. Політрада – орган колегіальний, тому хтось один не може брати на себе повноваження із повернення в партію", - підкреслив Колесников.

"Заходи (стосовно Богатирьової) були дуже жорсткими. Раз так – потрібно було бути послідовними в діях політради (відлучати від партії усіх, хто так чи інакше проштрафився)", - додав він.

У свою чергу близька колишня соратниця Богатирьової по партії Олена Бондаренко зазначає, що "Раїса Василівна (Богатирьова) – не той політик, який робить щось просто так, і якщо вона зробила заяву про невідповідність позиції Януковича партійній, отже, у цьому є глибокий зміст".

Як відомо, раніше Богатирьова, яка обіймає посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони України, заявила закордоном, що позиція лідера Партії регіонів Віктора Януковича щодо конфлікту в Грузії є одноосібною, і фактично підтримала позицію президента Віктора Ющенка в цьому питанні.

Після цього Політрада Партії регіонів виключила Богатирьову з партії.

Як відзначає "Комсомольська правда в Україні" у статті, присвяченій життєвому шляху Богатирьової, її призначення на посаду секретаря РНБО "насправді [...] було реверансом президентського секретаріату убік Рината Леонідовича (Ахметова)".

"Сприяння впливового в ПР політика було потрібно Віктору Андрійовичу для пошуку точок дотику – аж до створення "помаранчево-біло-блакитної" коаліції", - стверджує газета.

"У тому, що Раїса Богатирьова – людина Ахметова, сумніватися не доводиться: партійці і не приховують, що друге місце, яке вона посіла у виборчому списку Партії регіонів на дострокових виборах 2007 року, було віддано "групі Ахметова", - додає видання, зазначаючи, що Богатирьова "у деякому роді стала обличчям" Ахметова за межами України.

У той же час, у статті говориться, що "зараз політичне майбутнє Раїси Василівни ще не визначене. Можливо, вона взагалі не захоче повертатися в "біло-блакитну" політсилу, тим більше що там на неї дивляться з підозрою".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування