Росія зробила своє громадянство доступнішим

П'ятниця, 12 вересня 2008, 10:52

Держдума Росії спростила одержання громадянства для співвітчизників.

Відповідні поправки до закону про громадянство Російської Федерації були прийняті в п'ятницю, повідомляє Газета.ру з посиланням на РИА Новости.

Поправки передбачають надання на пільговій основі російського громадянства іноземцям і особам без громадянства, що приїжджають у Росію в рамках державної програми по наданню сприяння добровільному переселенню співвітчизників.

Відповідно до поправок, у відношенні співвітчизників, що є учасниками державної програми, не будуть діяти вимоги закону про обов'язковий п'ятирічний термін безперервного проживання на території Росії з дня одержання посвідки на проживання, а також про наявність законного джерела отримання коштів для існування і володінні російською мовою.

Спрощений режим одержання громадянства поширюється на співвітчизників, що мають реєстрацію за місцем проживання на території суб'єкта Росії, обраного ними для постійного проживання в рамках державної програми.

Пільговий порядок надання російського громадянства поширюватиметься як на самих співвітчизників, так і на членів їхніх родин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування