СБУ перевіряє, чи "вимагає" Медведчук гроші на вибори-2010?

П'ятниця, 12 вересня 2008, 11:18

Служба безпеки України перевіряє інформацію про те, що, "використовуючи гроші іноземної держави", Віктор Медведчук намагається створити в країні незаконне лобі, яке підтримує зміну державного ладу.

Про це пише з посиланням на своє джерело газета "Комерсант-Україна", додаючи, що ці кошти нібито йдуть на "підкуп чиновників і народних депутатів".

Як відомо, у четвер на екстреному брифінгу в. о. глави СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що Служба безпеки розслідує кримінальну справу про зазіхання на конституційний лад України і "у рамках розслідування кримінальної справи на допит був викликаний громадянин України Віктор Медведчук".

"СБУ у відношенні громадянина Медведчука проводить низку процесуальних дій з метою недопущення зазіхання на конституційний лад нашої держави", - заявив Наливайченко і підкреслив, що в СБУ "серйозно перевіряють заяви бізнесменів України про вимагання коштів від імені громадянина України Медведчука на так званий проект "Вибори-2010".

Зв'язатися з Медведчуком у четвер газеті не вдалося. Джерело "Комерсанта" у його оточенні заявило, що він "не хоче спілкуватися з Валентином Наливайченком за допомогою ЗМІ".

"Його кожен місяць кудись викликають, то в СБУ, то в Генпрокуратуру, вимагаючи дати свідчення по отруєнню Ющенка", - повідомив співрозмовник видання і додав, що Медведчук з'явиться і на цей допит.

У СДПУ(о) виклик Віктора Медведчука вважають політично мотивованим. Нинішній глава СДПУ(о) Юрій Загородній називає заяву глави СБУ спробою "очорнення репутації" Медведчука.

А перший президент України Леонід Кравчук заявив газеті: "Таке враження, що для політиків і СБУ Медведчук є найстрашнішою кішкою, якої лякаються усі миші, що бігають навколо. Якщо він такий всесильний і його звинувачують в організації виборів для Юлії Тимошенко, виходить, вони (влада) самі погодилися бути слабкими. Уся влада не може протистояти одному Медведчуку, це просто смішно".

Газета зазначає, що цього року Медведчук постійно піддається звинуваченням з боку влади, зокрема президента Віктора Ющенка.

Так, в одному з листів, адресованих прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, глава держави жорстко розкритикував проваджувану нею кадрову політику. Він указав на низку осіб, наближених до колишнього голови адміністрації президента, у тому числі радника прем'єра Олександра Задорожнього, і зажадав їх звільнення.

Не перший раз Медведчука пов'язують і з можливими фальсифікаціями результатів виборів. Саме його СБУ підозрює в розробці і використанні на позачергових виборах мера Києва і депутатів Київради системи підкупу виборців "Вавілон". Однак причетність Медведчука не доведена.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування