Росія вирішила переозброїтись через українські установки?

П'ятниця, 12 вересня 2008, 11:26

Російські військові пропонують президенту Дмитру Медведєву вжити термінових заходів по переозброєнню за підсумками війни, що може бути викликано неготовністю Росії до наявності в Грузії українських комплексів ППО "Бук М-1".

Про це в п'ятницю пише російська газета "Ведомости".

На думку російських експертів, найтривожніша проблема — невдалі дії Військово-повітряних сил у перший день конфлікту.

Газета зазначає, що за неофіційними даними, за весь час конфлікту ВПС Росії втратили сім літаків, у тому числі чотири в перший день — три штурмовики Су-25 і бомбардувальник Ту-22М3, нагадує експерт.

"Складається відчуття, що для командування ВПС наявність у Грузії поставлених Україною комплексів ППО "Бук М-1", якими були збиті ці літаки, стало несподіваним, хоча дані про це були навіть у відкритій пресі, говорить научний редактор журналу "Експорт вооружений" Михайло Барабанов. На думку експерта, потрібно серйозно переглянути бойову підготовку ВПС", - пише газета.

Якщо рішення про переозброєння будуть оформлені зараз, то укладання контрактів на нові озброєння можна чекати вже через два місяці, говорить чиновник Міноборони, хоча надходження самої техніки відбудеться значно пізніше.

За словами чиновника Міноборони Росії, чекати різкого збільшення закупівельного бюджету Міноборони, що у 2009 р. перевищить 500 млрд руб., не варто, але пріоритети усередині самого бюджету можуть змінитися.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...