"Наша Україна" об'єднається з ЄЦ заради виборів?

П'ятниця, 12 вересня 2008, 12:21

Пропрезидентська партія "Народний союз "Наша Україна" об’єднується з політичною партією "Єдиний Центр".

Як пише "Дело", на їхньому ґрунті буде створена єдина партія, що візьме участь у позачергових парламентських виборах.

Як повідомив газеті один із депутатів "НУ-НС", на Банковій допускають, що перевибори можуть відбутися вже в грудні цього року.

Про можливість об'єднання двох партій "Дело" повідомив член президії "Єдиного Центру", народний депутат Василь Петьовка.

За його словами, нинішнім складом блок "НУ-НС" гарантовано не піде на дострокові парламентські вибори.

"Ситуація з "Народною самообороною" усе пояснює. На вибори пропрезидентська сила повинна йти єдиною партією", - вважає Петьовка. Її можливу назву депутат не уточнив. "Це дев'ятнадцяте питання в списку", - відзначив він.

Тим часом "Єдиний Центр" продовжує збирати під президентським прапором партії-"карлики". За інформацією "Дело", ЄЦ веде переговори про можливу співпрацю з партією "Пора" Владислава Каськіва. На сторону Банкової схиляються також Українська народна партія Юрія Костенка і "Собор" Анатолія Матвієнка. Усі ці політсили підтримали вихід блоку "НУ-НС" із парламентської коаліції.

На іншій стороні опинився "Народний Рух України" Бориса Тарасюка. Раніше окремі члени партії заявляли про намір співпрацювати з БЮТ, пише газета.

Не знайшов спільну мову з главою секретаріату президента Віктором Балогою, який контролює "ЄЦ", і Християнсько-демократичний союз. Його лідер Володимир Стретович минулого тижня подав прохання президентові про звільнення глави СП. "З ким іти на вибори, ми вирішимо на своїй політраді 19 вересня", - повідомив Стретович газеті.

Відмовилася від співпраці з "Єдиним Центром" Партія захисників батьківщини. "Хоча якби я вступив у партію Балоги, наші представники змогли б зайняти посади голів декількох райдержадміністрацій", - говорить лідер партії Юрій Кармазін.

За інформацією газети, паралельно з будівництвом єдиної пропрезидентської партії "Єдиний Центр" готується до передвиборної кампанії. Виданню стало відомо, що вже в жовтні стартує рекламна кампанія політсили. Для цих цілей вона уже викупила кілька тисяч бігбордів у столиці. Правда, у київській організації "ЄЦ" стверджують, що кампанія з виборами не опв'язана.

За словами Петьовки, зараз "ЄЦ" закінчує формування партійних осередків у селах. "Це заключний етап роботи з організації партійної структури", - зазначив він. Уже створені осередки на місцях ведуть активну роботу з залучення нових членів і будують плани на майбутнє, пише газета.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування