Ющенко просить Тимошенко "затягнути ремені" і заплатити Росії за газ

П'ятниця, 12 вересня 2008, 13:05

Президент Віктор Ющенко пропонує уряду закласти у Держбюджет 2009 року 7,5 мільярдів гривень для погашення боргу перед Росією за природний газ.

"Я хотів би, щоб уряд розглянув можливість погашення зовнішнього боргу перед Російською Федерацією, який виник у 90-х роках в контексті поставок газу", - сказав Ющенко на прес-конференції у п’ятницю.

"Нам треба у бюджеті знайти 7,5 мільярдів гривень, виплатити цей борг...", - додав він.

Ющенко також закликав уряд "переходити на стосунки з Російською Федерацією по оренді земель дислокації Чорноморського Флоту на ринкові відносини".

"І це відповідає духу добросусідства, порозуміння, переходи на сучасні, ринкові, економічні відносини. Так як ми це робимо по газу – намагаємося з розумінням до Російської Федерації, коли ринок ціни на газ росте, ринок ціни на нафту росте", - сказав він.

"Ми повинні входити в режим ринкових відносин. Нікуди ми від цього не дінемось. Це не благо чиєсь. Кожна країна буде шукати максимальну вигоду своїх активів. Нам треба розкрити очі", - додав Ющенко.

На його думку, "негоже десятками років жити у борг, обслуговувати його, платити колосальні суми і вважати, що це є здорова національна політика".

"Я знаю, що, можливо, комусь не сподобається, що я пропоную ремені на одну дірочку затягнути тугіше. Але якщо ми дбаємо про майбутнє, це може бути дуже раціональним кроком", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування