Янукович наступає на п’ятки Тимошенко у забігу за президентське крісло

П'ятниця, 12 вересня 2008, 14:34

25% українців готові проголосувати за прем'єр-міністра Юлію Тимошенко на виборах президента.

Про це сказано у результатах опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляють Українські новини.

Так, на питання, за кого б вони проголосували, якби вибори президента відбулися найближчої неділі, чверть опитаних відповіли, що за Тимошенко.

Разом з тим 24,6% опитаних готові підтримати кандидатуру лідера Партії регіонів Віктора Януковича, 6,8% - нинішнього президента Віктора Ющенка.

Крім того, 4% готові проголосувати за лідера Блоку свого імені у Верховній Раді Володимира Литвина, 3,8% - за лідера Комуністичної партії Петра Симоненко, 3,5% - за голову парламенту Арсенія Яценюка, 1,6% - за лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталію Вітренко.

0,5% - за депутата Верховної Ради НУ-НС Анатолія Гриценка, 0,4% - за лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока.

1,5% респондентів готові підтримати іншого кандидата, 7,9% - готові проголосувати проти всіх або не стали б голосувати ні за кого, 10,7% - не мають наміру брати участь у виборах, 9,8% - не змогли або відмовилися відповістити на запитання.

Опитування було проведено з 1 по 7 вересня, було опитано 2036 респондентів старше 18 років у всіх регіонах. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Як відомо, у червні 24,2% опитаних КМІСом були готові проголосувати за Януковича на виборах президента, а 18% - за Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування