Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко викрив в Україні руку Росії

П'ятниця, 12 вересня 2008, 22:19

Міністерство закордонних справ заявляє, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це сказано в заяві українського МЗС.

"Намагання Росії дестабілізувати ситуацію в Україні через виплекану п’яту колону, яка чомусь позиціонується як "здоровые политические силы страны", не мають перспективи", - сказано в документі.

МЗС попереджає, що перспективи відносин між Україною та Росією "залежать від здатності російської сторони нарешті усвідомити той очевидний факт, що Україна вже 17 років є незалежною державою".

МЗС також заявив, що Україна" ні за яких обставин не входитиме до сфери так званих "привілейованих інтересів" будь-якої країни".

"Вибір України на користь набуття членства в ЄС та НАТО є незворотнім. Позитивному розвиткові двосторонніх відносин сприяло б усвідомлення офіційною Москвою цієї об’єктивної даності", - зазначає міністерство.

Україна неухильно виконуватиме свої зобов’язання за угодами про тимчасове перебування Чорноморського флоту до 2017 року, обіцяє МЗС.

"Україна, як і будь-яка інша країна світу, дбає про захист своєї державної мови. Наша держава сприяє також вільному розвитку російської мови та мов національних меншин. Слід нарешті припинити спекуляції навколо цього питання", - закликає міністерство.

"У Росії повинні зрозуміти, що кожна нація має право на власну історію та її об’єктивне висвітлення. Схоже, офіційна Москва так і не збагнула, що часи ідеологічних нашарувань на історичні події вже давно відійшли в минуле", - також сказано в заяві українського МЗС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування