У Ющенка звинувачують ЦВК в затягуванні підготовки до виборів

Субота, 13 вересня 2008, 11:05

Центрвиборчком неправомірно затягує процес створення державного реєстру виборців, заявила у статті для "Дзеркала тижня" заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук.

На її думку, процес створення реєстру супроводжується чисельними порушеннями чинного законодавства.

Посилаючись на чинний закон "Про державний реєстр виборців", Ставійчук наголосила, що формування реєстру мало закінчитись до 1 жовтня 2007 року.

"Майже рік при проведенні місцевих і загальнодержавних виборів та референдумів Україна мала б користуватися функціонуючим державним реєстром виборців. На жаль, Центральна виборча комісія, на яку законодавець поклав повноваження розпорядника цього реєстру, вважає інакше", - зазначила вона.

Натомість відповідальні посадовці ЦВК стверджують, що реєстр має бути створений до 15 грудня 2008 року — дати, вказаної у Плані заходів, пов’язаних із формуванням інформаційно-телекомунікаційної системи цього реєстру, затвердженому розпорядженням уряду 12 березня 2008 року.

Крім того, за словами Ставійчук, Рахункова палата у своєму звіті повідомила, що виконання робіт із проектування держреєстру виборців здійснювалося з порушенням вимог чинного законодавства у сфері інформатизації — не було виконано обов’язкових етапів робіт, як це передбачають державні стандарти.

"Тобто ЦВК порушила вимоги чинного законодавства в частині обґрунтування вибору необхідних технічних засобів, обладнання, пропускної спроможності каналів зв’язку та технічних рішень щодо розробки прикладного програмного забезпечення, що впливає на обсяг видатків державного бюджету України, на первинне наповнення та уточнення реєстру. А це вже предмет аналізу для правоохоронних органів", - сказала Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування