Мороз зробив Симоненку пропозицію

Субота, 13 вересня 2008, 11:20

Лідер СПУ Олександр Мороз пропонує лідеру Компартії Петру Симоненку створити спільний виборчий блок.

Про це йдеться у відкритому листі Мороза до Симоненка, поширеному прес-службою СПУ.

"КПУ, СПУ та інші партії лівого та лівоцентристського спрямування створюють виборчий блок, обмежуючи тим самим впливи псевдолівих партій-клонів", - пропонує Мороз.

При цьому, за його словами, враховуються пропорції, визначені результатами останніх парламентських виборів. Встановлене співвідношення зберігається у всіх частинах спільного виборчого списку. Кожна партія самостійно формує списки своїх кандидатів в обсязі розрахованої квоти.

В угоді про створення блоку партій передбачається право кожної з них при створенні фракції вимагати від членів відповідної партії відстоювання своїх програмних завдань, в т.ч. при голосуванні. При цьому питання принципового значення перед голосуванням можна було б узгоджувати шляхом консенсусу, пропонує Мороз.

Згідно з пропозицією, при підготовці і реалізації згаданої угоди керівництво відповідних партій забезпечує припинення взаємної критики будь-якого змісту і в будь-якому ЗМІ, використовує всі можливості для популяризації створення виборчого блоку. Пропаганда в цьому напрямку повинна вестися заздалегідь.

Інші деталі цього політичного проекту пропонується узгодити шляхом робочих консультацій.

"Прошу визначитись", - звертається Мороз до Симоненка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування