Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людину Ющенка не пустили позасідати з Тимошенко

Субота, 13 вересня 2008, 18:27

Кабінет міністрів у суботу не дозволив представникові президента Роману Жуковському взяти участь в урядовому засіданні.

Як повідомляє прес-служба президента, керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський із офіційним дорученням, підписаним главою секретаріату Віктором Балогою, прибув на засідання Кабінету міністрів, на якому мав бути розглянутий проект держбюджету на 2009 рік.

Однак чиновники урядової канцелярії після довгих зволікань і консультацій відмовили Жуковському у перебуванні в залі засідань Кабінету міністрів, зазначає прес-служба.

"Згідно з офіційним розпорядженням керівника президентського секретаріату я вчасно з'явився в будинку уряду, аби взяти участь в засіданні Кабміну замість представника президента Олександра Шлапака, який не міг цього зробити з поважних причин. Мною було пред'явлено відповідне доручення. Урядові чиновники вивчали цей документ доти, поки урядове засідання не розпочалося. Таким чином, мені відмовили у можливості представити позицію та зауваження президента щодо законопроекту про держбюджет", - сказав Жуковський.

Водночас, за його словами, Віктор Ющенко має суттєві застереження щодо окремих статей пропонованого бюджету.

Наприклад, уряд визначив на 1 січня наступного року прожитковий мінімум у 723 гривні, тоді як вже у червні цього року міністерство праці та соціальної політики обрахувало його фактичний розмір у 738 гривень.

На програму спорудження доступного житла, яка запроваджена указом президента і мала розпочатися з 2009 року, при потребі в 0,5 % валового внутрішнього продукту або 6,3 млрд. гривень, Кабмін передбачає виділити 1,6 млрд. гривень. Але і цю суму планується передати у статутні фонди державних банків, які, у свою чергу, мають відшкодувати громадянам 25% від першого внеску на придбання житла.

Суттєве зауваження президента щодо проекту держбюджету стосуються погашення боргу перед Росією. Урядом цього у проекті бюджету не передбачено, у той час як непогашений борг призводить до втрати Україною у відносинах із РФ щороку щонайменше 1,5 млрд. доларів, відзначає прес-служба.

За словами Жуковського, Кабінет міністрів не передбачив необхідне фінансування потреб Збройних сил, у тому числі переозброєння армії та її переведення на контрактну основу.

Він повідомив, що Кабінет міністрів надіслав до секретаріату проект держбюджету наступного року лише за 2 години до його розгляду. За вихідні він буде докладно проаналізований, всі висновки фахівців секретаріату найближчим часом будуть представлені публічно.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...