Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко вважає, що криза НАТО не завадить

Понеділок, 15 вересня 2008, 09:41

Міністр закордонних справ Володимир Огрызко упевнений, що поточна політична криза не вплине на сподівання Києва приєднатися до Плану дій по набуттю членства в НАТО.

Про це глава зовнішньополітичного відомства заявив ввечері в неділю в Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам.

"Я не думаю, що ці кризи можуть якимось чином загальмувати цей процес", - сказав він.

"Якщо мова йде про те, що ми вирішуємо це питання демократично, якщо ми ще раз підтверджуємо, що Україна є демократичною державою, якщо ми ще раз підтверджуємо, що усі свої внутрішні протиріччя вирішуємо нормальним чином, то хіба це - перешкода для того, щоб стати членом НАТО або одержати зараз ПДЧ?" – додав Огризко.

"Я думаю, що це, навпаки, є свідченням того, що українська держава вже навчилася вирішувати усі свої внутрішні конфлікти таким чином, щоб це не стало предметом занепокоєння в інших", - сказав він.

У цьому зв'язку міністр висловив упевненість, що поточна політична криза буде вирішена демократичним шляхом.

Він також повідомив, що перше засідання експертів по обговоренню питань про безвізовий режим між Україною і ЄС відбудеться в жовтні.

"Ми домовилися, що вже в жовтні збереться перша робоча група, яка почне процес підготовки критеріїв, що нам необхідно виконати", - сказав він.

За словами Огризка, і Україна і ЄС мають спільне бачення слова "довгострокова" щодо перспективи введення безвізового режиму, що записано в підсумкових документах самміту Украина-ЄС, що відбувся нинішнім вівторком у Парижі.

"Наше спільне бачення цього слова "довгострокова" полягає в тому, що чим швидше Україна буде готова до виконання цих критеріїв, тим швидше безвізовий режим буде реальністю. Таким чином, це залежить від нас - якщо ми це зробимо за рік - за рік, за два - за два, за чотири - за чотири. Все залежить від того, на скільки ми будемо ефективними", - пояснив глава МЗС.

Крім того, як зазначив міністр, "деякі колеги" заявили про готовність поділитися досвідом для того, щоб Україна "не повторила наших помилок". "Тобто, ми не підемо помилковим шляхом, а таким, який приведе нас до результату", - підкреслив Огризко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування