БЮТ: ЛИТВИН ГОТОВИЙ ЙТИ В КОАЛІЦІЮ

Понеділок, 15 вересня 2008, 10:15

Лідер фракції блоку свого імені Володимир Литвин погодився сформувати коаліцію більшості разом із фракціями з Блоку Юлії Тимошенко і блоку НУНС у Верховній Раді.

Про це на прес-конференції в Києві в понеділок заявив представник БЮТ депутат Володимир Яворівський.

"Створення нової коаліції на базі Блоку Юлії Тимошенко, на базі Блоку Володимира Литвина, і, звичайно НУНС - це той розумний, спокійний, нормальний вихід, що може одержати українське суспільство", - сказав Яворівський.

За його словами такий варіант коаліції підтримує і Юлія Тимошенко: "Я можу сказати про те, що сама Юлія Тимошенко погодилася на такий варіант".

Від імені представників інтелігенції Яворівський звернувся до президента Віктора Ющенка і НУ-НС, а також депутатів БЮТ із закликом підтримати такий варіант збереження демократичної коаліції.

"Ми вдячні за це Володимиру Литвину (за згоду). Ми звернулися і звертаємося і зараз до Блоку Юлії Тимошенко скористатися цим прекрасним шансом, що сама доля дарує Україні... Ми звертаємося і до президента, як гаранта Конституції... скористатися цим шансом. Просто історія нам може іншого шансу вже не дати", - підкреслив він.

Яворівський відзначив, що сьогодні доля України фактично в руках президента. "Від його рішення, від його політичної волі залежить: як, що буде з Україною завтра", - підкреслив він.

Він зазначив, що такий формат коаліції - це вже не мінімальна більшість, а з запасом, і воно принесе Україні стабільність, розвиток.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування