Яценюк: "Політичний пат може перейти в мат"

Понеділок, 15 вересня 2008, 12:13

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк наголошує, що парламент є правомочним.

Про це він заявив у понеділок на погоджувальній раді лідерів фракцій та керівників комітетів парламенту, повідомляє УНІАН.

Яценюк зазначив, що Верховна Рада є правомочною "принаймні 30 днів з того моменту, коли буде зроблено оголошення про припинення діяльності коаліції".

Він наголосив, що не потрібно робити вигляд деяким політичним силам, "що в нас все нормально".

За словами спікера, "є досить серйозні політичні складнощі".

"Політичний пат, в якому ми знаходимось протягом тривалого часу, може перейти в політичний мат", - наголосив Яценюк.

Він нагадав, що після оголошення про припинення діяльності коаліції наступає 30-денний термін, протягом якого має бути створена або "стара-нова коаліція", або сформуватися нова коаліція, або наступають умови щодо можливого розпуску парламенту.

"Необхідно чітко зрозуміти, що часу залишилося дуже мало для того, щоб сформувати другу нову коаліцію або сформувати абсолютно іншу коаліцію, або йти по шляху, передбаченому ст. 90 Конституції (розпуск парламенту)", - підкреслив голова Верховної Ради.

Він попросив парламентарів прискорити процес формування коаліції в парламенті, повідомляє Ліга.net.

Як відомо, фракція "НУ-НС" увалила рішення про вихід із коаліції з БЮТ після того, як бютівці проголосували разом із депутатами Партії регіонів і Компартії за низку законопроектів, які обмежують повноваження президента, і відмовилися підтримати проект резолюції "НУ-НС" щодо конфлікту в Грузії.

У суботу, 13 вересня, сплив визначений законом 10-денний термін, протягом якого це рішення могло бути відкликане і коаліція була б збережена.

Оскільки фракція "НУ-НС" не відкликала свою заяву про вихід із коаліції з фракцією БЮТ, Яценюк має намір у вівторок, 16 вересня "попрощатися" з демкоаліцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News