В БЮТ назвали Литвина "одним з варіантів"

Понеділок, 15 вересня 2008, 12:49

Лідер фракії БЮТ Іван Кириленко вважає коаліцію у складі БЮТ, НУНС і Блоку Литвина "одним з прийнятних варіантів" створення більшості.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів у парламенті у понеділок.

"Це цілком можливо, як один із варіантів", - зазначив він.

Водночас Кириленко ухилився від відповіді, на питання якими є інші варіанти створення більшості.

Він зазначив, що у парламенті "існує п’ять фракцій, які мають на сьогодні абсолютно рівні шанси щодо утворення більшості".

"Офіційні переговори ми почнемо завтра з 10 ранку, якщо не дай Бог відбудеться те, про що ми говоримо (НУНС не відкличе заяву фракції щодо виходу з коаліції)", - сказав він.

Разом із тим, Кириленко образився на питання з чим БЮТ прийде у парламент з квітами чи з вінками, як це пропонував голова ВР Арсеній Яценюк.

"Я б з позиції свого віку такими речами не розкидувався б. Держава - є держава, і ми цими речами не повинні жартувати", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи збирається парламент долати вето президента на вісім законів, скасування яких вимагає НУНС на відновлення коаліції, він сказав:

"Президент, як він вже проголосив, буде ветувати їх з пропозиціями до кожної статті".

"В парламенті це звичайна норма роботи – розглядати пропозиції президента. Можливо десь в емоціях (ВР) щось трошки перебрали. Давайте подивимось, в якій частині президент заветує Усі пропозиції будуть розглянуті, і кожна пропозиція буде голосуватись в залі", - сказав він.

Кириленко також висловив упевненість, що парламент не піде на порушення Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування