Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вивела війська з Грузії

Понеділок, 15 вересня 2008, 13:33

Російські миротворці 13 вересня вивели свої пости на лінії Поті-Сенаки і залишили територію Грузії.

Це було зроблено згідно з домовленостями, досягнутими між президентом Росії Дмитром Медведєвим і президентом Франції Ніколя Саркозі від 8 вересня.

Війська виведені на два дні раніше терміну, встановленого в домовленостях, відзначає департамент інформації і преси МЗС Росії.

"Російська сторона очікує такого ж чіткого і сумлінного ставлення усіх, кого це стосується, насамперед грузинського керівництва, а також Євросоюзу, до виконання згаданих домовленостей", - говориться в повідомленні.

Мова йде, у першу чергу, про дані Євросоюзом гарантії незастосування сили грузинською стороною проти Абхазії і Південної Осетії, про повернення всіх грузинських військ до 1 жовтня в місця їхньої постійної дислокації.

Також, відповідно до повідомлення, мова йде про своєчасне розгортання міжнародних спостерігачів у районах Грузії, що прилягають до Абхазії і Південної Осетії, включаючи мінімум 200 спостерігачів від ЄС, що дозволить у десятиденний термін після цього вивести російські миротворчі сили і з цих районів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування