У Росії підозрюють "психоз" і згадують про погрози

Понеділок, 15 вересня 2008, 14:12

Голова комітету Верховної Ради з іноземних справ, член фракції БЮТ Олег Білорус називає "психозом" можливу заборону на в'їзд на територію Росії низки українських політиків.

Про це Білорус сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у понеділок, коментуючи інформацію про заборону в'їзду на територію Росії низці українських політиків.

"Думаю, що це психоз. Це реакція на те, що наші спецслужби не пустили Маркова й інших", - сказав він.

Голова комітету підкреслив, що він не був повідомлений про таке рішення російської влади.

Говорячи про можливі причини, які могли вплинути на таке рішення, Білорус зазначив, що в липні цього року на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ він зміг провести рішення про ухвалення резолюції з Голодомору в Україні.

За його словами, ще тоді йому "погрожували цим списком".

Політик припустив, що заборона на в'їзд може продовжуватися до зими.

Раніше інформовані джерела в Москві повідомили "Інтерфаксу", що деякі українські політики і бізнесмени не зможуть в'їхати в Росію після того, як влада України заборонила в'їзд у країну деяким російським політикам і депутатам Держдуми.

За їхніми даними, у число нев'їздних потрапляють лідер фракції "НУ-НС" Верховної Ради В'ячеслав Кириленко, керівник комітету ВР із зовнішньої політики Олег Білорус, член комітету з питань культури і духовності, депутат ВР від НУ-НС Петро Ющенко, член того ж комітету від БЮТ Володимир Яворівський.

Крім того, у переліку також фігурують керівник робочої групи Служби безпеки України з вивчення історії ОУН-УПА Володимир В’ятрович, голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко і голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, а також голова держкомпанії "Укрспецеэкспорт" Сергій Бондарчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування