Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко лякає Ющенка імпічментом

Понеділок, 15 вересня 2008, 15:07

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що дострокові парламентські вибори є найгіршим варіантом для діючого президента Віктора Ющенка.

Таку думку він висловив, коментуючи різні варіанти розвитку подій у нинішній політичній ситуації, повідомляє прес-служба депутата.

Томенка переконаний, що оточення президента, яке переконало його дотримуватися "єдино правильного" для нього сценарію проведення дострокових виборів парламенту, робить президенту не просто "ведмежу послугу", а ставить його діяльність під серйозну загрозу.

Причиною цього є те, що досі президент не ініціює переговорних процесів у жодному з альтернативних варіантів виходу з даної ситуації і чітко тримається лише лінії, направленої на проведення дострокових парламентських виборів.

Серед альтернативних варіантів Томенко називає "повернення "НУ-НС" до складу демократичної коаліції або створення нової коаліції між БЮТ, "НУ-НС" та Блоком Литвина".

"На сьогодні ця лінія виглядає нібито як сильна позиція президента. Але якщо проаналізувати можливі наслідки виборів, які за цим сценарієм відбудуться у грудні, то можна зробити висновок, що за їх результатами президент отримає своєрідний "суспільний імпічмент", - вважає Томенко.

Він звернув увагу на дані "останніх соціологічних досліджень, згідно з якими ті політичні сили, що декларують себе як пропрезидентські, дуже серйозно втратили в електоральній підтримці".

"Так, "Наша Україна" на чолі з В'ячеславом Кириленком сьогодні набирає 3-4%, а рейтинг нової політичної партії "Єдиний центр" коливається між 0-0,1%", - повідомляють у прес-службі Томенка.

"Інші прихильники Віктора Ющенка не збираються йти на вибори у складі єдиної пропрезидентської партії, а, скоріше за все, братимуть участь у виборах самостійно", - додав Томенко.

"Зокрема, мається на увазі Блок Леоніда Черновецького чи ймовірна нова політична партія на чолі з Арсенієм Яценюком", - уточнив він.

Таким чином, переконаний Томенко, "діючий президент за наслідками дострокових парламентських виборів може отримати мізерну кількість голосів".

"Це буде означати, що, фактично, Віктор Ющенко отримає суспільну недовіру, що є не менш небезпечним, аніж оголошення імпічменту в парламенті", - наголосив віце-спікер.

Тому, на його думку, президенту варто дослухатися до альтернативних точок зору та розглянути інші варіанти розвитку подій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування