Тимошенко пішла шляхом Азарова

Понеділок, 15 вересня 2008, 15:15

Уряд розширив повноваження Міністерства фінансів у здійсненні зовнішніх запозичень у 2008 році, дозволивши йому не тільки випускати облігації зовнішніх державних позик з відкритим їх розміщенням, але і залучати кредити.

Відповідно до постанови уряду №823 від 10 вересня, відповідні поправки внесені в його постанову №461 від 14 травня про здійснення зовнішніх державних позик у 2008 році.

"Міністру фінансів визначити форму здійснення запозичень (випуск облігацій і/або залучення позик (кредитів) і їхньої умови... Визначені міністром фінансів форма здійснення позик і їхні умови не вимагають затвердження Кабінетом міністрів", - говориться в новій редакції постанови.

Відповідно до держбюджету-2008, уряд України цього року планує залучити на зовнішньому ринку 8,098 млрд грн, що за поточним офіційним курсом складає близько $1,67 млрд.

Останній раз Україна виходила на зовнішній ринок у листопаду 2007 року, коли вона розмістила 10-річні євробонди на $700 млн за нижньою межою орієнтира прибутковості - під 6,75% річних.

Практику залучення прямих комерційних кредитів Мінфін використовував до 1998 року, після чого країна одержала кредитні рейтинги і залучала комерційне зовнішнє фінансування через випуск єврооблігацій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування