У ОБСЄ сподіваються, що Україна допоможе врегулювати ситуацію в Грузії

Понеділок, 15 вересня 2008, 16:17

Міністр закордонних справ Фінляндії - головуючий в ОБСЄ Алекс Стуб сподівається на вагомий внесок України у врегулювання ситуації у Грузії, враховуючи особливі відносини між двома країнами.

Про це він заявив у понеділок під час зустрічі з міністром закордонних справ України Володимиром Огризком у Брюсселі (Бельгія), повідомляє прес-служба МЗС України.

Загалом, міністри обговорили комплекс заходів, яких необхідно вжити ОБСЄ, а також ЄС, ООН, іншими міжнародними організаціями для якнайшвидшого відновлення миру, безпеки і стабільності на Кавказі, зокрема в Грузії.

Огризко і Стуб були солідарними в питанні необхідності виведення військ з території Грузії, повернення біженців і відновлення економіки цієї країни.

Предметом уваги міністрів була також ситуація щодо Придністровського врегулювання. Сторони висловилися за невідкладне відновлення переговорів у форматі "5+2".

Було наголошено на деструктивності спроб сепаратного розв’язання ситуації, що могло б законсервувати існуючий на території Молдови конфлікт.

Огризко запевнив, що Україна і надалі залишатиметься прихильником мирного врегулювання Придністровського конфлікту.

Стуб запросив українського колегу відвідати Гельсінкі у зручний для нього час. Було також домовлено про візит Стуба до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування